Vlooien kunnen ziektes overbrengen zoals niesziekte en leucose, maar ook lintwormen.
Veel honden en katten zijn bovendien allergisch voor het speeksel van de vlo, en kunnen weken jeuk hebben van slechts 1 vlooienbeet.
En als een vlo kans ziet om in je huis eitjes te leggen, dan kun je zelfs een vlooienplaag krijgen.
Efficiënt bestrijden en voorkomen van vlooien is dus heel belangrijk!

Advantage: het beste vlooienmiddel:

ADVANTAGE betekent “voordeel” in het Engels en Frans.
En voordelen heeft dit middel t.o.v. veel gebruikte vlooienmiddelen zoals bijvoorbeeld Frontline.

  •  Advantage is niet schadelijk voor het huisdier: tuinders mogen de werkzame stof (= imidacloprid) gebruiken op hun gewassen als bestrijdingsmiddel. Het wordt dus gespoten op o.a. onze sla en andijvie die wij vervolgens opeten.
  • Advantage komt NIET in de bloedbaan terecht, waardoor het uiterst veilig is, óók voor oudere en zieke dieren, of voor pups en kittens. Zelfs fretjes en konijnen kunnen er goed tegen.
  • Advantage werkt binnen 3 minuten: doordat het product als een beschermlaagje op de haren en de huid gaat zitten. Zodra de vlo in contact komt met de haren wordt het binnen 3 minuten suf, en is hij binnen 1 uur dood. De vlo komt op deze manier niet aan prikken toe, en hierdoor is Advantage dé oplossing bij een vlooienallergie.
  • Advantage beschermd ook de omgeving: wanneer u maandelijks Advantage aanbrengt bij uw huisdier, beschermt u hierdoor ook uw omgeving. U hoeft dus niet meer met gif in uw huis te sprayen, en bang te zijn voor een vlooienplaag in uw huis!

Advantage is niet echt duur: Frontline is bijvoorbeeld veel duurder, maar wel giftiger en minder goed werkzaam. Verder raden wij ook vlooienbandjes ten strengste af: uw hond of kat loopt constant met zijn kop in een gifwolk, wat al niet prettig is, en bovendien leven vlooien voornamelijk op de achterhand, bij de staart, en zullen zich niks aantrekken van die band.