Praktijkinfo Dierenkliniek De Heuvel Breda

In Dierenkliniek “De Heuvel” behandelen we gezelschapsdieren (hond, kat, konijn, fret, hamster, cavia, rat, vogels, etc)

Behandelingen

Behandelingen die wij uitvoeren zijn bijvoorbeeld: vaccinatie, gezondheidscontrole, chippen, gebitsreiniging, bloedonderzoek, cardiologie, interne geneeskunde, oogheelkunde, radiologie, suikerregulatie, chirurgie.

De kliniek

De kliniek is opgedeeld in: 2 wachtkamers, een behandelkamer, een röntgenkamer, een balie met verkooppunt, een opnameruimte, voorbereidingsruimte, een apotheek, en ruime operatiekamer.

Het voordeel van 2 wachtkamers is, dat u op verzoek apart kunt zitten (bijvoorbeeld als uw huisdier niet zo goed bij andere huisdieren kan). U kunt dit melden bij het maken van uw afspraak.

Faciliteiten

Gebitsreiniging

Er is ultrasone tandreinigingsapparatuur aanwezig.

Röntgenfoto’s

Voor het maken van röntgenfoto’s hebben we een Philips, type Medio 30 röntgenapparaat, sinds 5 jaar uitgebreid met Agfa digitaal ontwikkelsysteem.

Het grote voordeel van het maken van digitale röntgenfoto’s is, dat we nu ook in staat zijn foto’s te maken, met veel minder straling en kortere sluitertijd: hierdoor lukt het vaak om zonder uw huisdier te sederen, toch kwalitatief goede röntgenfoto’s te maken!

Operatiekamer

Operaties vinden plaats in de ruime operatiekamer waarbij we gebruik kunnen maken van een hydraulische verstelbare operatietafel met verwarmingselement, gasanesthesieapparatuur (combinatie zuurstof, lachgas, en isofluraan) en hartbewaking + ECG.
De voorbereidingsruimte is opgedeeld in een sterilisatie gedeelte met ultrasone instrumentariumreiniger en autoclaaf, en de opnameruimte, waar uw huisdier verblijft als u ze voor een behandeling of operatie aan ons toevertrouwd.
Tevens is er een maagspoelapparaat om in noodgevallen de maag leeg te pompen.

Praktische info

Onze praktijk is gelijkvloers en goed toegankelijk voor rolstoelen.

Parkeren: over het algemeen zijn er voldoende gratis vrije parkeerplaatsen in de Heuvelstraat.

Openbaar vervoer: de dichtsbijzijnde bushaltes vindt u aan de Dr. Struyckenstraat (t.h.v. Jumbo) of op de kruising Tuinzigtlaan/Ettensebaan (t.h.v. crematorium).