Praktijkinfo Dierenkliniek De Heuvel Breda

In Dierenkliniek “De Heuvel” behandelden we gezelschapsdieren (hond, kat, konijn, fret, hamster, cavia, rat, vogels, etc)

Behandelingen

Behandelingen die wij uitvoerden waren bijvoorbeeld: vaccinatie, gezondheidscontrole, chippen, gebitsreiniging, bloedonderzoek, cardiologie, interne geneeskunde, oogheelkunde, radiologie, suikerregulatie, chirurgie.

De kliniek

De kliniek was opgedeeld in: 2 wachtkamers, een behandelkamer, een röntgenkamer, een balie met verkooppunt, een opnameruimte, voorbereidingsruimte, een apotheek, en ruime operatiekamer.

Het voordeel van 2 wachtkamers was, dat u op verzoek apart kon zitten (bijvoorbeeld als uw huisdier niet zo goed bij andere huisdieren kan).

Faciliteiten

Gebitsreiniging

Er was ultrasone tandreinigingsapparatuur aanwezig.

Röntgenfoto’s

Voor het maken van röntgenfoto’s hadden we een Philips, type Medio 30 röntgenapparaat, uitgebreid met Agfa digitaal ontwikkelsysteem.

Het grote voordeel van het maken van digitale röntgenfoto’s was, dat we ook in staat waren foto’s te maken, met veel minder straling en kortere sluitertijd: hierdoor lukte het vaak om zonder uw huisdier te sederen, toch kwalitatief goede röntgenfoto’s te maken!

Operatiekamer

Operaties vonden plaats in de ruime operatiekamer waarbij we gebruik konden maken van een hydraulische verstelbare operatietafel met verwarmingselement, gasanesthesieapparatuur (combinatie zuurstof, lachgas, en isofluraan) en hartbewaking + ECG.
De voorbereidingsruimte was opgedeeld in een sterilisatie gedeelte met ultrasone instrumentariumreiniger en autoclaaf, en de opnameruimte, waar uw huisdier verbleef als u ze voor een behandeling of operatie aan ons toevertrouwden.
Tevens was er een maagspoelapparaat om in noodgevallen de maag leeg te pompen.